Gezelschapsdienst

Wat is het?

Onder de koepel van het Sociaal Huis richten het OCMW van Sint-Martens-Latem, De Latemse Senioren Adviesraad, De Gezinsbond Deurle-Latem en Ziekenzorg Latem-Deurle samen de Gezelschapsdienst op. Ze willen hiermee een antwoord bieden op een aangevoelde nood in Sint-Martens-Latem.

Steeds meer inwoners hebben extra hulp nodig bij het dagelijks gebeuren, zijn vaak alleen of eenzaam of hebben een kleine ondersteuning nodig om deel te nemen aan sociale activiteiten.

Voor gezinsleden, familie en mantelzorgers is het niet altijd evident om er steeds te staan voor hun hulp vragende medeburger. De Gezelschapsdienst wil een tijdelijke verlichting aanbieden voor deze soms voortdurende en dwingende taak. Het is ook een welkome aanvulling naast de reeds aangeboden dienstverlening, thuiszorgdiensten en de verschil-lende welzijnsvoorzieningen.

De dienst wil elementaire actieve aanwezigheid aanbieden die een hulpbehoevende of alleenstaande persoon nodig heeft. Het is geen verplegende zorg, bejaardenhulp of poetsdienst.

De vrijwilligers halen de hulpbehoevende inwoners uit een mogelijk sociaal isolement door hun gezelschap. Ze geven aandacht, praten met, hebben oog voor, steken een handje toe in samenspraak met de aanvrager, doen samen boodschappen of nemen samen deel aan een sociale activiteit.

De dienst zorgt er ook voor dat iedereen zo lang mogelijk in zijn thuismilieu kan blijven wonen.

Coordinatie Deurle Latem:

Marleen Vermassen

0471/40.88.80