Komende activiteiten

Op facebook meer info over de activiteiten

“Bezoek aan bib ‘De Krook’.”


Begeleid door een deskundige ‘Gentse gids’ bezoeken wij bib ‘De Krook’. Uitgaande van het meeslepend verhaal over de middeleeuwse site met opeenvolgende industrialisering, verloedering en stadsvernieuwing, brengen wij een verhelderende rondleiding in de prachtige architecturale realisatie van de Krook. De Krook is een bibliotheek voor de toekomst met een nieuwe visie en aandacht voor lezen, leren en leven.

BibDeKrook.pdf


Woensdag 10 april ‘19 – 14.30u

Bib ‘De Krook’

M. Makebaplein

9000 Gent

“Lasershooting in het bos”

Lasershooten is een top activiteit. Het is een soort elektronisch tikkertje, spelers proberen elkaar te raken en uit te schakelen met een laser geweer. Lasershooting is een volledig veilig spel. Het is onschadelijk voor de gezondheid omdat het gebruik maakt van onzichtbare onschadelijke infraroodsignalen. Lasershooting is een leuk teamspel voor kinderen vanaf 8 jaar.

Lasershootinginhetbos.pdf


Woensdag 17 April ‘19 – 14.00u


Lijnstraat 28

9831 Deurle

“Barbara Dex - akoestisch”

Reeds voor de achtste keer zijn wij als Gezinsbond één van de stuwende krachten achter het jaarlijkse koepeloptreden. Barbara Dex heeft een van de mooiste stemmen van Vlaanderen. Ze blijft het publiek bekoren met haar eigen band en als gastzangeres bij orkesten, harmonies en concertbands. Akoestisch is een intiem concert waarin Barbara een fantastische set liedjes brengt in hun volle puurheid en ontdaan van alle franje.

BarbaraDex.pdf


Vrijdag 26 April ‘19 – 20.00u

Sint-Aldegondiskerk

Dorpsstraat

9831 Deurle

”De stad Lessen”

Lessen is een stad in de provincie Henegouwen. Lessen telt ruim 18.000 inwoners. De stad is gelegen aan de Dender, tussen Aat en Geraardsbergen en ongeveer 38 kilometer ten zuidwesten van Brussel. Begeleid door een gids bezoeken wij het gasthuis, de historische stadskern, de porfiergroeven en de omliggende dorpjes.

BezoekaanLessen.pdf


Woensdag 15 Mei ‘19 – 10.00u


Place Alix de Rosoit

7860 Lessines


“Week van de opvoeding”

16 t.e.m. 25 Mei '19

In de Week van de Opvoeding organiseren de Gezinsbond en Het Huis van het Kind een 4-tal activiteiten.

Op 16/5 ‘Babymassage’ voor baby’s van 6 weken tot 6 maand met hun (groot)ouder(s).

Op 18/5 ‘Samen snoezelen’: baby’s en peuters met een (groot)ouder spelen met kleine objecten, muziekinstrumenten en veel knuffels.

Ook op 18/5 ‘Bushcraft’ voor kinderen van 6 tot 10 jaar. Wil je leren vuur maken zonder aansteker of lucifer? Kom samen met mama/papa/oma/opa voor een initiatie vuurtechnieken.

Op 25/5 hebben we dan ‘Knuffelturnen’ voor peuters en kleuters samen met één van hun (groot)ouders.

Meer info over de week van de opvoeding: huisvanhetkind@depinte.be

VormingenHvHk.pdf

“Bushcraft : initiatie vuurtechnieken”

In de Week van de Opvoeding ( van 16 t.e.m. 23 mei) nodigen de Gezinsbond en Het Huis van het Kind de kinderen en hun (groot)ouders uit voor “Bushcraft”. Wil je leren vuur maken zonder aansteker of lucifer? Kom samen met mama/papa/oma/opa voor een initiatie vuurtechnieken. We zullen samen hout sprokkelen en plantjes gaan zoeken om een gezamenlijke groepssoep te maken en andere dingen te roosteren boven een zelfgemaakt vuurtje.

Bushcraft.pdf


Zaterdag 18 Mei ‘19 – 14.00u

Oase

Permekelaan

9830 Sint-Martens-Latem

“Knuffelturnen”

Knuffelturnen is een plezierige manier van bewegingsopvoeding voor peuters en kleuters met één van hun (groot)ouders. De relatie tussen kleuter en (groot)ouder staat hierbij centraal. Het samen bewegen, voelen, genieten en ontspannen is het uiteindelijke doel. Een plezante activiteit in de Week van de Opvoeding.

knuffelturnen.pdf


Woensdag 15 Mei ‘19 – 10.00u

't Bommeltje

Bommelstraat 33

9840 De Pinte